Oznamy z 2.nedele po Svätej Trojici – 25.jún 2017

(späť)

(1) Najbližšie služby Božie budú, ak Pán Boh dá, vo štvrtok, vo sviatok apoštolov Petra a Pavla. Služby Božie budú v chráme Božom večer o 18,00 hodine.

(2) Najbližšie nedeľné služby Božie budú, ak Pán Boh dá, na budúcu nedeľu (2.júla 2017) – bude to 3.nedeľa po Svätej Trojici. Služby Božie budú v chráme Božom v riadnom čase so začiatkom o 9,00 hodine.

(3) Na biblických hodinách sa stretneme v novom školskom roku (október 2017).

(4) Vyučovanie Detskej besiedky bude v novom školskom roku (september 2017) podľa usmernenia vyučujúcich Detskú besiedku.

(5) V sobotu 1.júla 2017 bude o 18,00 hodine stretnutie pokonfirmačného dorastu a mladšej mládeže.

(6) Tí členovia Cirkevného zboru, ktorí by mali záujem si objednať kvalitný časopis Evanjelický východ, môžu si ho objednať na farskom úrade.

(7) Na farskom úrade máme na predaj Tranovského kalendár na rok 2017 v cene 3,50 € za kus a taktiež je na predaj aj Nástenný evanjelický kalendár na rok 2017.

(8) Liptovsko-oravský seniorát dal ku 500.výročiu Reformácie vyrobiť sviečky. Na sviečke je umiestnený biblický veršík: „To svetlo svieti v tme (Ján 1,5)“, ktorý nám pripomína, že Reformáciou nám nanovo zažiarilo svetlo evanjelia Pána Ježiša Krista do tmy tohto sveta. Pri východe z chrámu Božieho je na stolíku vystavená jedna vzorová sviečka v modrom prevedení, ale objednať sa dá aj v červenom prevedení. Cena sviečky je 17,-€ za kus. Keďže vo sviečke je umiestnená nádobka na lampový olej, sviečka je trvácna a horením sa nezmenšuje. Kto má záujem, sviečky si môže objednať na farskom úrade.

(9) Biskupský úrad Východného dištriktu v Prešove nás srdečne pozýva na 20.Dištriktuálny deň Východného dištriktu, ktorý sa uskutoční v druhú prázdninovú nedeľu, teda 9.júla 2017, v mestskej športovej hale v Prešove s hlavnou témou „Reštart“, keď sa chceme zamyslieť nad dôležitosťou obnovy a nových začiatkov. Počas dopoludňajších služieb Božích bude prislúžená sviatosť Večere Pánovej. V popoludňajšom programe bude predstavená nová opera „Hrad prepevný“. Pri východe z chrámu Božieho je umiestnené tlačivo, kde sa môžu zapísať tí, ktorí sa chcú Dištriktuálneho dňa zúčastniť. Ďalšie informácie nájdete na vyvesenom plagátiku v chráme Božom, alebo na nasledovnom odkaze: Dištriktuálny deň VD 2017

(10) Biskupský úrad Východného dištriktu v Prešove nás srdečne pozýva na Misijné dni Východného dištriktu, ktoré sa uskutočnia v Hoteli SOREA v Ľubovnianskych kúpeľoch v dňoch 20.-23.júla 2017 s hlavnou témou „Obnovme svoj dom“, ktorá chce priblížiť potrebu obnovy života rodín, manželstiev, vzťahov i celej cirkvi. Ďalšie informácie nájdete na vyvesenom plagátiku v chráme Božom, alebo na nasledovnom odkaze: Misijné dni VD 2017

(11) V uplynulom týždni sme prijali nasledovné milodary:

  • V týchto dňoch uplynul rok, čo sme sa v nádeji vzkriesenia a večného života rozlúčili so zosnulým Martinom Tarageľom, ktorého si Pán života a smrti povolal z tejto časnosti k sebe do večnosti v nedožitom 46.roku jeho pozemského života. Spomínajúca rodina pri spomienke na svojho manžela, otca, syna a blízkeho príbuzného venovala nasledovné milodary: manželka so synmi 10,-€; mama Ľudmila 10,-€; brat Peter s rodinou 10,-€; sestra Monika s rodinou 10,-€; svokrovci Bernároví 10,-€; kmotrovci Žiškoví 10,-€ (z toho 30,-€ na cirkevné ciele a 30,-€ na detskú besiedku); krstná mama 20,-€ pre spevokol; rodina Tarčoňová 10,-€ pre spevokol; Vladimír Tarageľ s rodinou 20,-€ na detskú besiedku.

Spomínajúcej rodine nech znejú slová potešenia a povzbudenia, ktoré nachádzame napísané v Žalme 130: „Z hlbokosti volám k Tebe, Hospodine, Pane, počuj môj hlas; nech pozorujú Tvoje uši hlas môjho úpenia! Na Hospodina očakávam, na Jeho slovo očakáva moja duša. Izrael, čakaj na Hospodina, lebo u Hospodina je milosť a u Neho hojné vykúpenie.“

Za prijaté milodary ďakujeme s vedomím, že …štedrého a ochotného darcu miluje Boh (2K 9,7b).

 

(späť)

Pridaj komentár