Nedeľa 26.04.2020 – služby Božie v Slovenskom rozhlase a cez internet

Milí bratia a milé sestry,

touto cestou

Vám oznamujeme,

 

že v nedeľu 26.apríla 2020 – 2.nedeľa po Veľkej noci, budú o 9,05 hodine v Slovenskom rozhlase na stanici „Rádio Regina“ vysielané služby Božie z Cirkevného zboru Košice. Spievať sa budú piesne z Evanjelického spevníka: 381, 512, 628, Antifóna 86.

 

Zároveň Vás pozývame v nedeľu 26.apríla 2020 prostredníctvom internetu (na „YouTube kanále“ brata farára) sledovať o 10,00 hodine premiéru záznamu služieb Božích z nášho „kokavského“ chrámu Božieho.

„YouTube kanál“ brata farára nájdete kliknutím na nasledovný odkaz: YouTube – Mario Činčurák

 

 

Niektoré Cirkevné zbory v tejto neľahkej situácii, keď sa nemôžu nielen dospelí ale ani deti spoločne stretávať, začali prostredníctvom internetu vysielať pre deti biblické lekcie. Pre deti z detskej besiedky som našiel nahraté programy, ale aj „OnLine“ prenosy z Cirkevného zboru Hybe, z Cirkevného zboru Bratislava–Petržalka, z Cirkevného zboru Trnava, z Cirkevného zboru Háj, … Jednotlivé videá pre deti z detskej besiedky sú zaradené ako súčasť tzv. „YouTube kanála“ daného Cirkevného zboru.
„YouTube kanály“ Cirkevných zborov nájdete kliknutím na niektorý z nižšie uvedených odkazov:
ECAV Hybe
ECAV Petržalka
ECAV Trnava
ECAV Háj

 

Bez virtuálneho (internetového) stretnutia nezostali ani konfirmandi a dorastenci. „Spoločné stretnutia dorastu Horného Liptova“, ktoré sa konali vždy v posledný piatok v mesiaci, pokračujú aj na internete. Cirkevný zbor Hybe pripravuje na každý piatok o 18,00 hodine „OnLine“ stretnutie dorastu. „OnLine“ dorast a jednotlivé videá pre dorastencov sú zaradené ako súčasť tzv. „YouTube kanála“ Cirkevného zboru Hybe.
ECAV Hybe

 

Rozhlas a televízia Slovenska vysiela počas pracovných dní v čase od 17,30 do 18,00 hodiny priame rozhlasové prenosy skrátených omší a pobožností. Evanjelická pobožnosť je zaradená do vysielania vždy v stredu večer.
V uplynulých týždňoch už boli tri prenosy evanjelickej pobožnosti 1., 8. a 22.apríla 2020, 15.apríla bola vysielaná pobožnosť Reformovanej cirkvi. Najbližší prenos evanjelickej pobožnosti je naplánovaný na stredu, 29.apríla 2020 o 17,30 hodine.

 

Zvonenie na služby Božie a pôstne večierne ostane zapnuté, aby nám to pripomínalo čas spoločného stretávania sa pri Božom slove.

Boh pokoja nech zostáva zo všetkými nami!

Mgr. Mario Činčurák
námestný farár

Pridaj komentár